Historicsono
Image default
Business / Transportation and Logistics

Grootformaat printer: print- en scanoplossingen

Een grootformaat printer wordt vaak ingezet in de technische branche voor digitale tekeningen maar er zijn ook grafische plotters die belangrijk zijn voor het ontwerpen van reclame- en fotomateriaal. Ook zijn er nog diverse plotters die bijvoorbeeld geschikt zijn voor de overheid of voor archieven. Over het algemeen is het doel van deze printers om grotere documenten op grotere formaten te printen in hoge resolutie. Bij Repromat vindt u een groot aanbod aan plotters. U kunt altijd contact met ons opnemen voor deskundig, eerlijk en kwalitatief advies als het gaat om de aanschaf van één van onze printers of scanners. Bovendien zijn wij helemaal up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en kunnen wij u dus begeleiden bij uw keuze voor een plotter.

Welke formaten drukt een grootformaat printer?

Per grootformaat printer verschilt het welke formaten die drukt. Er zijn diverse plotters die allemaal specifiek zijn voor/vanaf een bepaald formaat. Zo zijn er bijvoorbeeld A1 plotters, deze kunnen printen tot of vanaf een papierformaat van 610 millimeter. De A0 plotter kan afdrukken vanaf een papierbreedte van 914 millimeter. Dit klinkt al erg groot maar er zijn ook plotters die nog grotere formaten kunnen afdrukken. De grootste is tot wel 152,4 centimeter. Dit formaat komt overigens wel minder vaak voor dan de A1 of A0 printers.

Print- en scanoplossingen bij Repromat

Bij Repromat vindt u diverse print- en scanoplossingen voor diverse ondernemingen die zich vestigen in diverse branches. Wij kijken naar uw sector en naar uw persoonlijke wensen en kunnen hierop baseren welke printer of scanner het meest geschikt is voor uw instelling. Hierbij kijken we naar de snelheid van een plotter, de efficiëntie maar ook naar het kostenplaatje. Voor bijvoorbeeld archieven en bibliotheken kunnen wij ook professionele scanners leveren voor bijvoorbeeld de opslag van belangrijke documenten. Ook vindt u bij Repromat diverse snij- en vouwsystemen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de snijplotter en lamineerapparatuur. Deze apparaten zijn zeer efficiënt als bijvoorbeeld een document op een te groot formaat is gedrukt en u deze wilt bij laten snijden. Ook komen deze apparaten van pas als u bijvoorbeeld prototypes wilt maken van de verpakkingen.