Historicsono
Image default
Business / Transportation and Logistics

Innoverende technieken voor vervoer

Het is nog nooit op zoveel manieren mogelijk geweest om jezelf te verplaatsen als nu. Je kan jezelf van A naar B verplaatsen met de fiets, auto, scooter of zelfs elektrische fiets. Met het openbaar vervoer kan je naar een andere bestemming raken met de bus, tram, metro en trein. Dan zijn er ook nog eens hogesnelheidstreinen, helicopters en vliegtuigen om verdere afstanden te overbruggen. Binnen steden heb je dan weer veel taxi’s en Ubers die op elke moment je chauffeur kunnen spelen. Toch staat de vervoerswereld absoluut niet stil, er wordt nog volop onderzoek gedaan en geëxperimenteerd met innovatieve ideeën. 

Eén van die ideeën dat bewijst dat er al aan zeer futuristische innovaties wordt gewerkt, is de zelfrijdende wagen. Er zijn verschillende grote spelers die hier volop mee bezig zijn, Google en Tesla lijken voorlopig de koplopers te zijn. Ze werken al jaren aan de technieken waarbij de board computer de bestuurder van de wagen wordt. Passagiers kunnen dan gewoon instappen en een tijdschrift lezen of hun werk doen terwijl de wagen hen naar hen bestemming brengen. De technieken raken steeds beter ontwikkeld, maar ze zijn nog niet volledig perfect en het zal zeker nog een tijdje duren voor ze te koop zijn. 

Er zijn andere technieken voor in de wagen die wel al voor iedereen verkrijgbaar zijn, sommige mensen zullen ze zelfs al in hun wagen hebben ingebouwd: een achteruitrijcamera of parkeersensoren. Veel nieuwe wagens zijn uitgerust met een achteruitrijcamera om de chauffeur een beter zicht te geven op het gebied achter de wagen. Dat is erg handig om achteruit in te parkeren of om achteruit te rijden. Ook parkeersensoren zijn handig om achteruit in te parkeren of achteruit te rijden, hier is het niet een orlaco camera maar sensoren die zien of er een obstakel in de weg zit.

https://www.vanzwitserland.nl/