Historicsono
Image default
Business / Transportation and Logistics

Verstopte wc verhelpen

In veel gevallen hoeft u uw loodgieter niet in te schakelen voor een verstopping in uw wc. Er zijn meerdere manieren om snel korte metten te maken met uw verstopping. Lees daarvoor dit artikel en binnen no time bent u van uw verstopping af.

Kleerhanger

Met een kleerhanger kunt u diep in uw afvoerleiding komen en zo de verstopping eruit duwen of trekken. Zorg wel dat u de hanger uit de kleerhanger haalt om schade te voorkomen. Daarnaast is het ook slim om een doek of iets dat het uiteinde zacht maakt om het uiteinde van de kleerhanger doet; ook om schade te voorkomen.

Baking soda

Baking soda is uw milieuvriendelijke ontstoppingsmiddel. Door een kop baking soda in uw wc te doen en daarna een kopje azijn erbij te gooien, gaan de twee middelen op elkaar reageren en gaat het schuimen. Laat dit een kwartier gaan en giet er daarna kokend water overheen. Wacht hierna nog een half uurtje en spoel uw wc door. De kans is groot dat uw verstopping nu is verholpen.

De rubberen ontstopper

Gebruik de rubberen ontstopper! Deze oude vriend komt weer eens van pas. Door de rubberen ontstopper aan te brengen op de afvoer van uw wc en deze een paar keer (met een harde beweging) op en neer te bewegen, trek uw afvoer vacuüm. Trek hierna de rubberen ontstopper van uw afvoer af en herhaal dit een aantal keer.

 

Wanneer deze tips niet werken bij uw verstopping, kan het verstandig zijn om een loodgieter bij u uit de buurt in te schakelen. Hij zorgt er namelijk voor dat uw verstopping eenvoudig en snel wordt verholpen zonder dat uw leiding zal beschadigen. Neem contact op met uw loodgieter uit leiden voor hulp bij verstoppingen.