Historicsono
Image default
Business / Transportation and Logistics

Voordelen kunststof buizen en fittingen

 

Er zijn vele voordelen om mee te gaan met de tijd, zeker bij installatie materialen. Met de nieuwste installatiematerialen; kunststof buizen en fittingen, zijn er enorme stappen gemaakt om ervoor te zorgen dat de loodgietactiviteiten verbeterd worden. Enerzijds is zijn er (Henco) handpersmachines ontwikkeld, waardoor de uitvoering van loodgieters activiteiten gemakkelijker is geworden. Anderzijds zijn de installatie materialen van loodgietshops zo goed, dat de materialen veel duurzamer, functioneler en beter zijn geworden. In dit artikel wordt behandeld op welke manier de duurzaamheid van kunststof buizen tot zijn recht komt, en wat de functionaliteiten van deze installatie materialen en fittingen zijn.

Duurzaamheid kunststof buizen

De voordelen van hedendaagse installatie materialen zoals fittingen en vooral kunststof buizen, zijn vooral de duurzaamheid. Het is aangetoond dat de technische levensduur van kunststof buizen ten minste 100 jaar is. Daarnaast is het duurzaam omdat ze gerecycled kunnen worden. Ze zijn tevens lichtgewicht, wat transportkosten drukt. Ook zijn de kunststof buizen en fittingen ideaal als installatie materiaal voor loodgieters, omdat ze gemakkelijk te plaatsen zijn en niet met mechanische apparaten geïnstalleerd moeten worden.

Functionaliteit installatie materiaal en fittingen

Er zijn drie onderdelen waarin de installatiematerialen fittingen en kunststof buizen uitblinken.

Het eerste onderdeel is flexibiliteit. Door de vele vormen van fittingen en flexibiliteit van kunststof, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om deze materialen te installeren. Obstakels ondergronds, in een tuin of binnen in huis, kunnen makkelijk ontweken worden, door de plaatsing van een extra fitting of door de kunststof buizen te buigen.

Daarnaast heeft de lange levensduur van beide installatiematerialen een enorm voordeel op basis van functionaliteit. Zoals gezegd kunnen deze installaties meer dan 100 jaar meegaan op basis van onderzoek van leidingen die al meer dan 50 jaar in gebruik zijn.

Wat raakvlak heeft met duurzaamheid, is dat kunststof en de fittingen probleemloos stroom, zuren en andere bijtende stoffen kunnen vervoeren, zonder extra coatings te implementeren.

Kies voor de meest gunstige en slimme installatiematerialen en ga direct naar Loodgietshop.nl!