Historicsono
Image default
Business / Transportation and Logistics

Webcam cover aan te raden

Wanneer je veel werkt met een laptop, is het aan te raden om een webcam cover te gebruiken. Als zelfstandige in de wereld van IT consultancy, adviseer ik klanten met een laptop of smartphone altijd om een webcam cover te gebruiken. Talloze bedrijven worden jaarlijks geconfronteerd met de meest uiteenlopende vormen van cybercrime. Mijn taak is om klanten zo goed mogelijk in te lichten zodat ze zich zo goed mogelijk beveiligen tegen cybercrime. Het is een wereld die constant verandert en waarbij je telkens nieuwe vormen van cybercrime waarneemt. Van burgers weten we dat ze hun laptops en smartphones vaak niet of zeer matig beveiligen tegen kwaadwillenden. Je zou denken dat het bij bedrijven stukken beter is geregeld allemaal. Echter blijkt het tegendeel waar te zijn. Veruit de meeste bedrijven zijn onvoldoende beveiligd tegen cybercrime. Het gevaar wordt ontzettend onderschat en vaak zelfs ontkent. Vaak is het al te laat wanneer het besef begint door te dringen. Vaak moet er eerst iets gebeuren voordat men overgaat tot actie. Ook bij veel middelgrote bedrijven is de beveiliging vaak onvoldoende. De meeste van mijn klanten benaderen mij omdat ze net slachtoffer zijn geworden van cybercrime. Mijn laatste klant was de eigenaar van een accountantskantoor waar sommige medewerkers altijd met een laptop werkten. Als ze daar met een webcam cover hadden gewerkt, was ze veel ellende bespaard gebleven.

Webcam cover beschermt tegen inbraak

Een webcam cover kan je beschermen tegen inbraak. De betreffende medewerker werkte met een laptop die was gehacked. Hackers konden ongestoord meekijken via de camera van de laptop. Zo konden ze precies zien wat er allemaal te halen viel op het kantoor. Dat was een behoorlijke buit aan smartphones en laptops. De schade liep in de duizenden euro’s. Een webcam cover beschermt tegen dit soort ellende. Met een webcam cover zorg je ervoor dat kwaadwillenden niet ongestoord mee kijken.

Online

Een webcam cover kan je heel gemakkelijk online kopen. Zo’n protector is zeer effectief en uiterst goedkoop. Met een webcam cover verschaf je jezelf een extra slot op de deur.